در قرن بیستم و با افزایش آگاهی عمومی و اجتماعی ، بانوان تمایل بیشتری به ورزش پیدا کردند . پس از این استقبال عمومی ، نیاز به تحقیقات علمی برای ارتباط بین مسائل زنان و ورزش افزایش پیدا کرد . ما در این پست سعی کرده ایم به صورت خلاصه و مفید به رابطه ورزش و قاعدگی یا پریود بپردازیم . باید به این نکته توجه داشت منظور از ورزش و حرکات ورزشی در این مقاله ورزش حرفه ای یا بسیار شدید توام با تغذیه نامناسب می باشد.
ورزش و نامنظمی قاعدگی
ورزش یک فعالیت بدنی منظم و مداوم است . به علت این فعالیت بدنی مداوم ، ورزش باعث ایجاد تغییراتی در سطح هورمون ها می شود و سیکل ریزش رحمی را مختل می کند . واکنش پوشش رحم به تغییر مداوم سطح هورمون با نامنظمی قاعدگی خود را نشان می دهد . ممکن است این رنگ خون این دوره ها به تیره تر یا قرمز روشن باشد و به طور معمول میزان آن سبک تر از دوره عادی باشد .
افزایش فشارهای فیزیولوژیکی به بهانه های مختلف از جمله ورزش می تواند منجر به قطع تخمک گذاری ئ در نهایت عدم پریود ماهانه می شود .
همچنین با کاهش وزن میزان استروژن در بدن کاهش یافته که به نوبه خود باعث کاهش ضخامت دیواره رحم شده و این لایه نازک تر به معنای کاهش میزان خونریزی قاعدگی است .
توصیه و نکاتی در رابطه با ورزش و قاعدگی
- داشتن وعده های غذایی منظم: مهمترین راه برای اطمینان از رشد طبیعی داشتن تغذیه مناسب است.
- میان وعده های سالمی را برای خود نظر داشته باشید: برنامه روزانه شلوغ ممکن است فرصت داشتن وعده های غذایی مناسب را از شما بگیرد. در این شرایط شما می توانید میان وعده های مناسب مانند ماست، پنیر و کراکرهای غنی شده را مورد توجه قرار دهید.
- نگرش سالمی نسبت به غذاها داشته باشید: به غذا دید مثبتی داشته باشید. غذا سوخت مورد نیاز بدن را فراهم می کند و عملکرد بدن را بهینه می سازد.
- از تمرین افراطی بپرهیزید: باید برنامه ورزشی خود را به نحو مناسبی کاهش دهید تا عملکرد غدد درون ریز بدن به حالت نرمال بازگردد و چرخه های قاعدگی روند طبیعی خود را از سر گیرد.
- به خواب مناسب شبانه توجه کنید: خوابیدن به بدن فرصت می دهد تا بعد از داشتن فعالیت فیزیکی روزانه دوباره شارژ شود. در نوجوانان خواب مناسب منجر به آزادسازی هورمون رشد در آنها می گردد. عدم خواب مناسب بر تمرکز و عملکرد تاثیر می گذارد.
- بر استرس های خود غلبه کنید: استرس ناشی از ورزش می تواند تاثیرات منفی را بر تولید هورمون ها به دنبال داشته باشد. بنابراین باید زمانی را به ریلکس کردن، گوش دادن موسیقی، گذراندن زمان در کنار دوستان و خانواده، پیاده روی و کتاب خواندن بگذرانید.
- برای درمان و پیشگیری از خطرات مرتبط با ورزش با پزشک خود مرتبا در ارتباط باشید.
جمع بندی
در نهایت ، ورزش تأثیرات مثبتی بر دورههای ماهانه میتواند داشته باشد. جالب است بدانید که خانمهایی که کم تحرک هستند و به طور منظم ورزش نمیکنند، معمولاً دورههای سنگین تر و دردناک تری دارند. اما باید به شدت تمرینات و میزان و نوع تغذیه مان توجه داشته باشیم .