<< در طول شبانهروز هر چه آب مینوشم عطشم برطرف نمیشود این پرنوشی باعث تکرر ادرار میشود. همیشه حالت خستگی و کسالت و استرس دارم. آنقدر بر روی محدودیتهای غذایی حساس شدهام که باعث آزردگی روح ام شده است و مدام نگران عوارض و علائم پیشبینی نشده هستم>>
این بخشی از درد و دل های یک هموطن مبتلا به دیابت است که در خبرگزاری ایسنا به آن اشاره شده است .
امروز روز جهانی دیابته . یه روزی مثل امروز فردریک بانتینگ انسولین رو کشف کرد . انسولین ماده ای که در لوزالمعده تولید میشه و سلول هارو قادر می کنه تا گلوکز رو از خون بگیره و برای تولید انرژی استفاده کنه . موقعی برچسب دیابت به ما می خوره که انسولین در بدن ما تولید نشه (دیابت نوع۱) و یا کم تولید شه ( دیابت نوع۲) که این نوع شایع تر است .
فکت هایی از دیابت
- ۴۵۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند (۱ نفر از هر ۱۱ نفر)
- یک نفر از هر دو نفر از دیابت خود خبر ندارند
- از هر ۶ بارداری، یک مورد با قندخون بالا و خطرات دیابت برای جنین همراه است
- سالانه بیش از ۱.۵ میلیون نفر به دلیل بیماری دیابت جان میبازند. بخش عمدهای از جانباختگان در کشورهایی با درآمد کم و متوسط هستند.
حدود ۷۰ درصد از موارد دیابت نوع ۲ قابل پیشگیری است. ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه همراه با رژیم غذایی مناسب میتواند خطر ابتلاء به این بیماری را تا حد زیادی پایین بیاورد.
اصلی ترین اقدامات پیشگیرانه
غذای سالم بخورید
فعالیت بدنی داشته باشید
مراقب باشید چاق نشوید
قند خون خود را چک کنید
دیابت و ورزش
ورزش به کنترل وزن بدن کمک می کند. افراد دیابتی باید وزن خود را به دقت تماشا کنند و از اضافه وزن یا چاقی به هر هزینه جلوگیری کنند;چربی اضافی عمل انسولین را دشوار می کند.
ورزش کمکی برای داروهای دیابت است. وقتی افراد دیابتی یک تمرین منظم و کنترل شده را انجام می دهند ، در نهایت کاهش دوز انسولین یا داروی خوراکی که در میان مدت استفاده می کنند ، کاهش می یابد. این می تواند به جلوگیری از عوارض جانبی دارو کمک کند.
این باعث کاهش خطر قلبی عروقی می شود;دیابتی ها یکی از گروه های با بیشترین خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی هستند;قند خون بالا برای مدت طولانی به شریانها آسیب می رساند ، و این باعث افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی می شود.
ورزش بدنی کلسترول ، فشار خون و قند خون را کاهش می دهد و منجر به کاهش خطر قلبی عروقی می شود