حقیقت این است که انگیزه گرفتن آسان است. اما با انگیزه ماندن ، حتی در بهترین شرایط ممکن ، سخت است .
قدم بردار ، هرچند کوتاه
در علم ، اصطلاحی داریم به نام اینرسی ، تمایل به حفظ حالت موجود . طبق قانون اینرسی چیزی که در حال حرکته تمایل داره به حرکت ادامه بده . یا اگه چیزی متوقفه مایله متوقف بمونه .
اگه مدتیه چیزی که نیاز به یک شروع داره رو در ذهن دارین اما عملی نمیشه احتمالا دچار اینرسی در وضعیت تنبلی شدین .
فارغ از اینکه کجا هستین و چه شرایطی دارین یا می خواین نهایتا به چه نتیجه ای برسین ، با هرکیفیتی هم که شده با قدم های کوچیک از اینرسی ایستایی و تنبلی فرار کنین . بعد که قدم های اول رو برداشتین همین قانون کمکتون می کنه تا مسیری که شروع کردین رو ادامه بدین .
پس اولین قدم هارو هرچند کوچک و کوتاه بردارید
هدفی که تو ذهن داری رو بیار رو کاغذ
طبق تحقیقی که توسط گیل متیوز در دانشگاه دومنیکن انجام داد ، کسانی که اهداف خود را می نویسند ، به مراتب بیشتر از کسانی که این کار را نکردند ، به موفقیت می رسند. و هرچه جزییات آنها مشخص باشد ، احتمال موفقیت فرد در انجام آنها هم بیشتر است .
شاید چندبار بلغزید اما اگه نوشته تان جلوی چشمتان باشد یاد قولتان به خودتان می افتید و دوباره به سمتش حمله می کنید : پشتکار ۱۹ بار شکست می خوره و بیستمین بار موفق میشه . از این شنبه شروع می کنم رو اگه از دست بدید و جایی ننوشته باشید شاید هیچ شنبه ای دیگه نیاد .
تغییر سخته . وقتی کار جدیدی را شروع می کنید ، مراقبش باشید . اگر هدف شما این است که پنج روز در هفته تمرین کنید ، به باشگاهی بروید که به محل کار یا زندگی تان نزدیک است . اگر می خواهید زودتر بخوابید قبل از اینکه بخوابید ، همه وسایل الکترونیکی را خاموش کنید . خلاصه اینکه محیط و شرایط را برای خودتان بهینه سازی کنید . مولفه های وسوسه برانگیز را حذف کنید و با کسانی که با شما هم مسیر اند یا به اصطلاح افراد برنده رفت و آمد کنید.
واقع گرایانه برنامه ریزی کنید
تصویر درست داشتن از واقعیت به ویژه ازخودتون و مطابقت دادن این تصویر با هدف نهایی مدنظرتون ، اساسی ترین اصل برنامه ریزیه .فرض کنید اگر مثل نگارنده این متن سی سال سن داشته باشید و نزدیک ۱۴ ساعت در روز کار غیرورزشی کنید دیگر توان و زمانی برای اینکه قهرمان یک رشته ورزشی در المپیک شوید را دارید ؟
باید از محدودیت ها و توانایی خود آگاهی و تصور درست و واقعی داشته باشید تا در حد امکان ، از خودتون توقع داشته باشید .
در برنامه ای که می ریزید محدودیت های زمانی ، مالی ، فیزیکی و روحی خود را در نظر بگیرید تا منجر به عدم تعهد به برنامه ریزی انجام شده و نهایتا دلسردی نشود .
با اهداف قابل دستیابی شروع کنید و به تدریج به سمت کارهای پر چالش تر بروید
کار را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید و یکی یکی آنها را حل کنید. به عنوان مثال ، اگر می خواهید ۵۰ پوند وزن کم کنید ، روی کم کردن وزن ۲-۳ پوند در هفته تمرکز کنید ممکن است زیاد به نظر نرسد ، اما تنها پس از دو ماه ، این مقدار ۱۶-۱۸ پوند است!
اهداف معنی دار را انتخاب کنید
طبق مطالعه ای در انستیتوی تحقیقات اجتماعی ، اگر دانش آموزان اهداف خود را معنادار یا ارزشمند درک نکنند ، تلاششون برای دستیابی به اهداف کاهش می یابد. اگر از دویدن متنفرید روزی نیم ساعت دویدن را اولویت قرار ندهید. لیستی از موارد مهم را تهیه کنید و چیزی را ااز “این شنبه شروع می کنم” کنید که واقعاً برایتان ارزش و اهمیت و معنی دارد یا حداقل کمی به آن علاقه مندید .
معمولا برای شروع هر کار بسیار مشتاقیم و بیشتر انرژی و انگیزمون رو اول کار هزینه می کنیم . اما تنها با گذشتن کمی زمان شور و شوقمان کاسته می شود . دونده ای را تصور کنید که باید پنج دور بدود . ولی تمام توانش رو می ذاره برای دور اول و انرژیش تخلیه میشه . سعی کنید برنامه تان را آرام اما مداوم اجرا کنید
لیست درست کنید
فراموش کردن کارهایی که باید انجام دهیم آسان است. تهیه لیست نه تنها اطمینان حاصل می کند که همه کارها به پایان رسیده است ، بلکه باعث می شود احساس موفقیت کنیم!
ساعت های اوج خودتون را بشناسید ، آیا شما یک فرد صبحگاهی هستید یا بهترین عملکرد را در شب دارید؟ آیا هر روز در یک ساعت مشخص در محل کار خود کاهش راندمان دارید ؟ خودآگاهی را تمرین کنید تا بتوانید از زمان اوج خود به طور موثرتری استفاده کنید
افسار روزتون رو بدست بگیرید
اگه روزمره ی افراد بزرگ و موفقی مانند ادیسون ، استیون کینگ ، جان گریشام و غیره رو بررسی کنیم می بینیم که برای لحظه لحظه روزشون برنامه داشتن . زمان بیدار شدن ، لحظه شروع به کار ، مدت ورزش کردن و میزان زمانی که برای تمام امور زندگی در روز یا هفته صرف می کردند.
همیشه یک مبتدی باشید
هر متخصص زمانی یک مبتدی بود. برای برتری در هر کاری ، باید از اصول اولیه شروع کنید. با این حال ، کارول راجرز ، روانشناس و بنیانگذار رویکرد انسان گرایانه در روان درمانی ، بر اهمیت “یادگرفتن یادگیری” از طریق باز بودن برای تغییر تأکید می کند. به عبارت دیگر ، شما باید درک کنید که گرچه می توانید دانش فراوانی کسب کنید ، اما هرگز همه پاسخ ها را نخواهید داشت زیرا دانش همیشه در حال تغییر است.
به وقتت احترام بذار
هرروز صبح تختخواب خود را مرتب کنید . کارهای کوچک حس موفقیت می دهند و اگر روز خود را با موفقیت شروع کنید ، آن را نیز به همین ترتیب به پایان می برید.
اگر رفت و آمد شما نزدیک به چهار ساعت در روز است ، به این معنی است که تقریباً ۲۵ درصد از هفته خود را در راه هستید . هنگام رانندگی به پادکست گوش کنید یا برنامه های کاری و مجلات دانشگاهی را در مترو مرور کنید. از وقت خود به طور موثر استفاده کنید .
حواسمان باشد چقدر از وقتمان به پرسه زدن دراینستا و تلگرام می گذره یا وقتمون سر سریال کم ارزش تلویزیون میره .