غلبه بر بی انگیزگی در ورزش
در همه زمینه های زندگی و عملکرد شخصی، داشتن انگیزه ضروری ست . این طرزفکر که برخی افراد همیشه با انگیزه اند در حالی که برخی دیگر نیستند ، تفکر اشتباهی ست. کم انگیزگی و ورزش موضوع مطلب امروز تن زیب است
حقیقت این است که هیچ کس همیشه با انگیزه نیست . اگه کسی چنین ادعایی داشت مطمئن باشید نرمال نیست . انگیزه یک مولفه شخصیتی پایدار نیست و در طول زمان نوسان دارد و تحت تأثیر متغیرهای زیادی مانند شرایط زندگی و محیطی ، خواب ، استرس و … قرار می گیرد و نسبت به هر فرد میزان انگیزه متفاوت است .
با این حال ، واقعیت این است که ورزشکاران ، چه با انگیزه و چه بی انگیزه ، مجبورند برای رسیدن به هدفشان تمرین کنند. اگه انگیزه شما در این هفته کاهش یافته نمی توانید تمرین را تعطیل کنید . زیرا عدم استمرار در تمرین و پیش نرفتن طبق برنامه با تمرین نکردن تفاوت چندانی ندارد .
بنابراین ، مهارت ها و تاکتیک های لازم برای غلبه بر افت های انگیزشی ضروری است ، زیرا به ناچار برای همه ورزشکاران اتفاق می افتد. در اینجا پنج ساده برای پیاده سازی در برنامه آموزش روزانه شما ارائه شده است ، خواه انگیزه شما در حال بالا رفتن باشد یا در حال کم شدن .
فهرستی از امور روزمره تهیه کنید
تهیه فهرست ابزاری فوق العاده کم بهره و در عین حال ساده برای بهره وری است زیرا تمام چیزهایی که نیاز دارید یک تکه کاغذ ( یا برنامه نت در موبایل ) ، یک قلم و حداقل بهره وری از مغز است .
قبل از تهیه فهرست ابتدا اموری که بیشترین زمان را برایشان صرف می کنید در نظر بگیرید .
سپس زمان مواردی که برایتان اهمیت دارد و دوست دارید حتما انجامش دهید را محاسبه کنید و بین امور روزانه بگنجانید . به عنوان مثال حدود زمان تمرین کردن را که بدانید ، می توانید برنامه ریزی کنید پس از تایم کاری و قبل از دوش گرفتن یه ربع تمرین کنید .
سپس به فهرست روزانه خود مراجعه کنید و مورد ورزش را تیک بزنید . در آزمایشی ثابت شد این تیک زدن موجب ترشح دوپامین می شود و در ما احساس مثبت و شادابی ایجادمی کند .
وقتی کم انگیزه و بی حوصله اید ، حرکتی کوچک را شروع کنید
هر زمان که می دانید زمان کم است یا انرژی کم است ، یا هر موقعیت دیگری که احساس کم تحرکی و کم انگیزگی می کنید ، کافیست در باشگاه یا خانه ، به حرکات کششی بپردازید . یا به جای تمرین ، پیاده روی کنید . یا در حد تمرین سبک و گرم کردن ورزش کنید .
دستاورد این حرکات ساده هرچه باشد بهتر از این است که هیچ کاری نکنیم .
بنابراین ، فقط شروع کنید. شروع سخت ترین قسمت است.
اهداف جلسات تمرینی را مشخص کنید
قبل از شروع یک جلسه تمرینی ، در باشگاه ، فضای باز مثل پارک یا خانه ، هدفی را تعیین کنید.
سؤالات زیر را از خود بپرسید:
- هدف از جلسه تمرینی امروز چیست ؟
- در این زمان می خواهم روی چه چیزی تمرکز کنم ؟
- چگونه این جلسه خاص می تواند مرا به سمت اهداف بزرگتر سوقم دهد؟
با دانستن هدف تمرین متوجه دلیل زحمت و سختی کشیدنمان می شویم و انگیزه برای رسیدن به هدف ورزشی مان به وجود می آید
توانایی خود را ارزیابی کنید
توانایی ارزیابی موثر خود ، یک مهارت ذهنی عالی است که ورزشکاران باید هر چه سریعتر در حرفه خود بیاموزند. ورزشکاران حرفه ای جهان می توانند در مورد خود و عملکردشان قضاوت کنند ، زمینه های پیشرفت را شناسایی کنند تا در این زمینه ها پیشرفت کنند و کار را گونه ای انجام دهند که موجب دلسردی و بی انگیزگی نشود و توقع بیجا از خود نداشته باشند .